Каратеките от спортен клуб „Аригато” – Приморско завоюваха един сребърен и два бронзови медала на третия отворен международен шампионат. В състезанието, което се проведе в Кавала (Гърция) се включиха над 250 участника от осем страни.

Каратеките от Приморско за пореден път демонстрираха добрата си подготовка с великолепно представяне на престижната надпревара. Със сребърен медал се завърна една от най-нежните, но най-борбени състезателки от приморския клуб -Мира Копчелиева. Тя се състезава в категория до 10 год, като съвсем малко не й достигна, за да се окичи със златото.

Станимир Киров беше другият състезател, който прослави морския град. Той се класира на трета позиция и се завърна с бронзов медал в категория до 14 год.

Една от изненадите в това състезание беше Тереза Стратиева, която се състезава за първи път. Въпреки крехкият си опит, каратистката от Приморско успя да се наложи над част от конкуренцията и гордо зае третата позиция при девойките.

Многобройна публика имаше възможност да наблюдава чудесното представяне и проявлението на високия боен дух на каратеките от спортен клуб „Аригато“ . Успехът им е безспорно признание за техните треньори – световният вицешампион за студенти и двукратен медалист от европейско първенство Лъчезар Димитров и каратистът Никола Попов, които са възпитаници на сенсей Христо Терзиев.