Футболистите на „Царево“ завоюваха първото място в четвъртото издание на неделната футболна лига „За купата на кмета“ в Приморско. В продължение на два месеца осем отбора от Приморско, Царево, Созопол, Ахтопол, Равна гора и Ясна поляна се бориха за призовото място в престижния турнир.

След седем кръга с най-много отбелязани голове безспорен победител се оказа „Царево“. Футболистите демонстрираха тактическо надиграване, издръжливост и завидна техника в играта на футзал и заслужено заеха челната позиция в крайното класиране. След тях се наредиха състезателите от „Созопол“, а домакините от ФК „Ропотамо“ останаха трети.

Наградите на победителите бяха връчени от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, който отправи поздравления към всички участници в надпреварата. Освен купи и медали бяха раздадени и много индивидуални награди на изявилите се футболни ентусиасти в лигата.

Футболният турнир „За купата на кмета” в Приморско се провежда за четвърта година под патронажа на д-р Димитър Германов. Стремежът на организаторите и спортните деятели Красимир Левтеров и Димитър Николов е да насърчават младото поколение да спортува.