Станимир Киров от СК „Аригато“ – Приморско завоюва сребърен медал от състезанието по карате шинкиокушин за национална купа „Асенова крепост“. В него се включиха над 250 участника от 28 клуба от страната.

Младата надежда на приморския карате клуб записа поредното си добро представяне на престижния турнир в Асеновград. Той се състезаваше в категория за деца до 14 години и записа три победи и една загуба. На полуфиналната среща каратистът получи контузия – след удар пресрещна палеца на дясната ръка. Въпреки травмата състезателят от СК „Аригато“ излезе на татамито за финалната среща, но контузията му попречи да се изкачи на почетното първо място. Така той остана втори и бе награден с купа, сребърен медал и грамота.

На 25 и 26 ноември в зала Арена Армеец в София ще се проведе Европейското първенство по карате шинкиокушин за кадети, мъже и жени до 22 год. В него участие ще вземе и Сияна Стратиева, която е възпитаник на приморския клуб и е част от Националния отбор по карате, който ще представи България на елитното първенство.