Каратисти от Спортен клуб „Аригато“ – Приморско триумфираха на Международния турнир по карате SWISS OPEN JUNIOR, който се проведе в Швейцария. Младите състезатели надвиха конкуренция от над 17 държави.

Всички възпитаници на треньорите Христо Терзиев и Лъчезар Димитров се представиха великолепно на престижния турнир. Росица Филипова, която е една от надеждите по карате в града, беше сред избраните да представи Приморско и България на татамито. Тя успя да надвие бойци от най-престижните клубове в света и да се изкачи на челната позиция в международния турнир. Това й спечели първата позиция, купа и златен медал. Добро представяне демонстрира и Сияна Стратиева, която въпреки че записа няколко загуби, отново се нареди до най-добрите. Тя зае трета позиция и получи бронзов медал.

Късметът изневери на един от най-опитните състезатели на „Аригато“ Станимир Киров. След победа в първата среща той получи травма на крака и се наложи да прекъсне участието си в състезанието. Киров остана без медал, но след миналогодишното си участие, когато завоюва трето място в категория до 46 кг., за втори път успя да „вкуси“ от страхотната спортна атмосфера на SWISS OPEN JUNIOR.

Освен с купи, медали и признание за доброто представяне каратистите на СК „Аригато“- Приморско се завърнаха с усмивки и заредени с много положителни емоции от турнира в Швейцария.