Бившият вокалист на “Дийп Пърпъл” и “Рейнбоу” кацна със самолет от Прага в София в неделя вечерта, за да се включи в турнето на колегите си от “Ахат”, което започва на 10 ноември и ще мине през Бургас. Първата спирка на музикантите ще бъде на 10 ноември в Благоевград. Ден по-късно ще пеят на Международния панаир в Пловдив. Следващите им спирки са Бургас на 13-и и Варна на 14-и. Два дни по-късно те ще застанат пред публиката си в Русе, а финалът на турнето ще е във Велико Търново на 17-и. Всички концерти са с начален час 19,30.

Ахат възобновиха своята концертна дейност и след няколко участия през летния сезон, останаха вдъхновени и окрилени от топлото посрещане на публиката, но в обновен състав. В основата на групата са основателите, Антоан Хадад, Антоний Георгиев и Звезди Керемидчиев. "Перманентните гости", както ги нарича Звезди са: Младен Несторов-бас, на мястото на Даниел Ризов и Александър Лазаров-барабани и вокали на мястото на Юрий Коцев.

Концерт в София ще има следващата година. Ще бъде със симфоничен оркестър и много други гости изпълнители. Легендарния Джо Лин Търнър ще излиза в средата на концертите и заедно с Ахатите ще изпълнява някои от великите хитове на групите, с които е световно популярен и търсен и до днес. Ахат ще свирят само класики, като ще има и изненади! На самостоятелните концерти на групата никога не е имало компромиси! Ще има брилянтен звук, красиво сценично осветление, ефекти и всичко необходимо за провеждането на един перфектен рок концерт! Ще има мърчендайз, а след концертите, Ахат и Джо Лин Търнър ще се срещат със желаещите за снимки и автографи фенове.

Билети за концерта се продават на касата на НХК, за повече информация - 0894/898-098-Маруся Русева.