Художниците Ник Мазаров, Антон Жишев, Ненко Чанев и Слав Кривошиев ще представят изложба живопис в галерия „13-то стъпало“ на 01.11.2017 (сряда) от 18.30ч.

Николай Николов (Ник Мазаров) е автор с множество изяви в български и чуждестранни самостоятелни и колективни изложби, биеналета и пленери. В платната му – без значение мащабни или неголеми – се редуват привидно или искрено спокойствие и размах, яркост и приглушена, на моменти дори студена застиналост, неподправена интуитивност и себеизразяване.

Антон Жишев е художник на свободна практика в областта на живописта, илюстрацията и рисунката. Участвал е в различни изложби у нас и в чужбина. Дълги години работи за чужди меценати и е нарисувал картини, които са притежание на много европейски граждани.

Характерен похват за въздействие в творчеството на другият участник в изложбата - Слав Кривошиев - е противопоставянето на две контекстуални съдържания – визуалният разказ е съзнателно противопоставен на названието на творбата. Съдържанието на артефакта се търси в резултат на синтез от противодействие между форма и название, при което отправеното етично послание е съществено за автора, докато чистата естетизация на изображението съзнателно е изведена на втори план.

В изложбата ще вземе участие и Ненко Чанев – авторът, който определя своята творческа муза като удоволствието да работиш в пълна тишина и хармония.

Галерия „13-то стъпало“ кани на откриването всички, които желаят да се докоснат до това незабравимо преживяване.