Хитовата пиеса на Джони Мортимър и Браян Кук - “Когато котката я няма” ще бъде представена в четвъртък на бургаска сцена. Зрителите ще имат възможност да се насладят на тандема Асен Блатечки, който сяда на режисьорския стол и Калин Врачански, а в главните роли влизат още: Силвия Лулчева, Елена Петрова, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова.

Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката е на Христо Намлиев.

Спектакълът е копродукция на ДТ “К.Величков” - Пазарджик и Театрална формация “Мелпомена”. Театралната формация е известна на бургаската публика, тъй като е гостувала с хитовите си постановки „Вражалец”, Досадникът”, „Големанов”, „Жена ми се казва Борис”.

Историята надниква в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва. В едното - ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото - преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами, които преобръщат живота на героите.

”Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин, например, е обратното на това, което е в живота. Играе агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив. Няма по-голямо удоволствие и провокация за актьора от шанса да играе нещо съвсем констрастно от него самия”, казва режисьорът и актьор Асен Блатечки.

Началото е от 19.00 часа, сцената е НХК. Спектакълът гостува по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети вече се продават на сцената на Дома на Нефтохимика.

За повече информация: тел. 0894/898-098