С 20 000 вата звук китарният фест Burgas Jam озвучи Морска гара тази вечер. На огромната тройна сцена с перфектен звук и осветление над 100 китаристи от всички възрасти демонстрират своята виртуозност във всички стилове – рок, поп, джаз, блус, фънк, комбинирани с интересни и любими гласове.

А всеки, донесъл свoя китара, влезе без да заплати вход. Купона продължава с пълна сила, а щастливката Антония Хайдутова от публиката си тръгна с чисто нова “Kremona M20E”, разписана от всички музиканти, изявили се днес. Антония е инженер по професия, в момента е в майчинство. Макар и да не се занимава активно с музика, желанието и амбицията й да предаде своята любов към нея на децата си е голямата причина тя да бъде изключително щастлива от подаръка. Томболата бе зитеглена от една малка лейди и бе разиграна с талонче, получено на входа на фестивала.



Последната песен - Knocking On Heaven's Door на Guns N' Roses, която бе пазена от организаторите в тайна до последно, бе изсвирена едновременно от всички музиканти на сцената, а от публиката им пригласяха акустично.

Burgas Jam е уникален музикален експеримент, който се случwa за първи път у нас. Сред участниците са Цветан Недялков, Пепи Главанов, Ангел Дюлгеров, Дарин Василев, Мирослав Иванов, Иван Йорданов, Светослав Михайлов и много други.

Целта е в името на музиката и публиката, на една сцена да бъдат събрани колкото може повече от елитните български китаристи. Те ще получат свободата да свирят това, което обичат, да излязат от ролята на членове на група, в която хората са свикнали да ги виждат, да разкрият своя пълен потенциал на майстори на китарата, вложили години от живота си в овладяване на този въздействащ инструмент.