Дружеството на художниците в Бургас отправя покана към ценителите за откриването на изложбата на Аршак Нерсисян. Събитието е в понеделник, от 18.30 часа в галерията срещу хотел "България". За автора, работещ в стил "експресионистичен неокубизъм", изкуствоведката Аксиния Джурова пише:

"Ако проследим корените на изкуството и естетиката му, то те ни насочват към художниците от началото на ХХ век, обединени в т. нар. движение „Бубной валет“: опиране на изкуството на примитива с неговата органичност и самобитен език, различен от ретроспектизма на Мир Искусства и салонния му характер.

Това са тези, които са преминали през експеримента на Френското изкуство – фовизма, т. е. през течението на дивите, отличаващо се с крайна експресия, както и през сезанизма и кубизма, характерен с разбиването на живописното пространство на картината и постигане на пространствена многоплавност.

Сочната живопис на Аршак, която художникът ни представя по повод своята 65-годишнина, известна със своята чувствителност към колорита и композицията /Пред буря, В средата на лятото/, ни връща към един от най- енергичните експериментатори във френската и руската живопис, а в последните десетилетия и в българската.

Точно сред тях, според мен, трябва да търсим и инвенциите на Аршак Нерсисян, преработени от неговата собствена чувствителност и умение. В този смисъл той е художник, който не можеш да сбъркаш с други, и най- яркият сред българската гилдия неокубист."