Младежкото събитие „Let's dance and Sport 2017” завладя Бургас на 12 август - Международният ден на младежта. За пета поредна година Национално сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" организира мероприятието под мотото „Следвай ритъма” с много танци, летни емоции и демонстрации от десетки млади състави и отбори. Младежкото събитие е по идея и цялостна организация на Мариета Господинова.

„Всеки млад човек в България е личност, която заслужава уважение и трябва да бъде подкрепян в развитието си. Няма младеж, който да няма силни страни и качества, всеки един има потенциал в своята си област, Вие трябва да бъдете истински, защото знаете и можете. България може да бъде истински горда страна с потенциала, който имат младите хора и това се вижда всеки ден. Характерно за новото поколение е да се борим и минаваме през редица трудности за да постигнем мечтите си, но това е част от пътя, който трябва да премине всеки до успеха си. И ще го постигнем! Благодаря Ви за това, което правите, на днешния ден имате хиляди причини да се гордеете с това, което сте. Благодаря на Екипа на Национално Сдружение "Младежки Глас" в цялата страна, те показаха, че има начин и Ви подкрепят всеки ден във всеки един град на България. Младите хора са тук и сега” каза националния лидер Тодор Йосифов.

Събитието беше открито от г-жа Йорданка Ананиева – зам. кмет на Община Бургас. Национално сдружение „Младежки Глас” организира младежкото мероприятие със съдействието на Община Бургас и Министерството на младежта и спорта. По проект Младежки Информационно-Консултативен Център /МИКЦ/ - Гласът на младите, финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта.

В празникът на младите се включиха изпълнителите от Студио „София”- Бургас с основател София Мазуренко - сертифициран треньор, диетолог. Основният им проект е програма за отслабване "Да отслабнем ЗАЕДНО за 8 седмици". Събитието започна с прекрасно изпълнение на Мирослава Кискинова и Джулия Митсова и треньора по съвременна хореография, класически балет за възрастни, фламенко, танци на народите на света Ирина Дубровина от Студио „София” - Бургас. Част от програма беше с демонстрация на малките звезди от Женски футболен клуб "БУРГАС". Събитието продължи с зумба инструкторите Мариета Господинова, Вилислава Арабаджиева, Елена Полинчева-Хелън и Таня Цонева. Младежите имаха възможността да участват в xapмoнични нaтoвapвaния Јumріng FIT, скачайки се нacлaждaвaха нa нeвepoятнoтo yceщaнe нa пoлeт и лeĸoта.

Уникално и за първи път в Бургас представиха метода "TABATA" с инструкторите Димитър Батилов и Анита Тачева. Високо интензивния тренировъчен режим завладя младежите пред хилядите гости и граждани на града.

Денят на младите се превърна в емоционален, запомнящ се и завладяващ празник, който обединява хората чрез танци и спортни изживявания.