Едно уникално място на културата в Бургас днес навърши своите 20 години, през които собствениците Светлана и Енчо Тодорови с донкихотовски инат отстояваха истинското българско изкуство. Те дават възможност на бургазлии и гости на града да се докоснат до многобройни, красиви произведения, излезли под четката на майстори художници или под сръчните ръце на творци, изработващи скулптури, пластики, ръчно произведени бижута, ръчно рисувани шалове и керамика. Галерии ЕТИ, се превърнаха в място, където всеки може да намери нещо, което да докосне сетивата му.

С изложба, посветена на своите приятели-български художници, собствениците на галерия „Ети” Светлана и Енчо Тодорови, заедно с любители на българското изкуство отпразнуваха тази вечер 20-годишния рожден ден на галерията. Гости на събитието бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и главният секретар на Областна управа Валентин Люцканов, много общественици и приятели.

„Предлагаме достъпно изкуство на всички, които не разбират от изкуство. Картината трябва да носи наслада, такау както е хубавата музика, хубавата песен. С тези 20 години станахме по-богати, но не финансово, а станахме по-богати с многото приятели, които намерихме сред посетителите си. Много държим на своята идентичност, на своя стил, на картините, които предлагаме, на начина, по който обслужваме клиентите. Клиентите ни знаят, че при нас се влиза с усмивка и се излиза с усмивка. Подарък - изкуство се купува с усмивка, защото трябва да го направиш празник на душата”, разказа с плам пред БургасИнфо Светлана Тодорова, собственик на галерия „Ети”.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков подари на артистичното семейство статуетка на кан Тервел, като символ на куража. „Във ваше лице намерих не само съседи, но и приятели, радвам се, че съм тук с вас днес на 20-тата ви годишнина”, каза Вълчо Чолаков, който изтъкна, че е техен редовен клиент. Кметът на град Бургас Димитър Николов също бе изпратил поздравителен адрес по повод годишнината на галерията.

„За 20 години пораснах много. С уроците, които научих за живота, с трудностите, през които минах. В един перид на преход, на който сме свидетели всички, да решиш да издържаш семейството си с изкуство е чиста проба авантюризъм, добави още Светлана Тодорова.