На 10 юли започват Музикално - поетичните вечери "Памет за Емил Чакъров". Първият акцент в афиша е камерният концерт на Йосиф Иванов - цигулка и Филип Иванов - пиано (Белгия).

Бургаската публика ще има удоволствието да се наслади на виртуозните изпълнения на талантливите музиканти на 10 юли от 18:00 часа в Областна управа на втори етаж при вход свободен.

Признат за изпълнител с впечатляващ авторитет и присъствие Йосиф Иванов бързо се утвърждава като един от най-вълнуващите цигулари на своето поколение. На 16-годишна възраст печели I награда на Международния конкурс в Монреал, а две години по-късно - II награда, както и наградата на публиката на конкурса Queen Elisabeth в Брюксел. Свири с много оркестри и изнася рецитали на големите световни сцени.

Белгийският пианист от български произход Филип Иванов започва соловата си кариера с престижни оркестри като Кралската филхармония, Брюкселската филхармония, Камерен оркестър Софийски солисти, Нов симфоничен оркестър и Симфоничния оркестър на БНР. Носител е на награди от международни клавирни конкурси и музицира на много престижни сцени и фестивали, сред които са Центърът за изящни изкуства в Брюксел, Залцбургския фестивал, Карнеги хол, Камерният фестивал в Отава и др.

ПРОГРАМА

Ludwig van BEETHOVEN:
Sonata in D major op.12 n.1 for violin and piano
1. Allegro con brio
2. Tema con variazioni: Andante con moto
3. Rondo: Allegro

Robert SCHUMANN:
Sonata in a minor op.105 for violin and piano
1. Mit leidenschaftlichem Ausdruck
2. Allegretto
3. Lebhaft

Eugène YSAYË:
Sonata op.27/3 for solo violin

Sergey PROKOFIEV:
Sonata in D major op.94bis for violin and piano
1. Moderato
2. Allegretto scherzando
3. Andante
4. Allegro con brio