„Вечерта на шоу програмите”, подготвена и организирана с участието на Клуб по спортни танци „Поморие”, се състоя тази неделя в НЧ „Просвета 1888”. На сцената се представиха шампиони, вицешампиони, финалисти и призьори от открити национални и международни турнири, а многобройната публика в залата развълнувано аплодираше изпълненията на отделните двойки.

В програмата се включиха състезатели от Стара Загора, Сливен, Слънчев Бряг, Свети Влас, Несебър и Поморие, а редом до тях застанаха и артистичните палавници от ДГ „Веселушко” и ДГ „Детелина”. Всеки танц бе своеобразна приказка, увлекателно разказана с помощта на светлини, декори и костюми, плод на тренировки и много талант.

Кметът Иван Алексиев се наслади на концерта на КСТ „Поморие”, а по покана на треньора Никола Абрашев час по-рано той присъства и на кратък спектакъл в сградата на спортен комплекс „Поморие“ (бивш Медицински пансионат). В знак на благодарност за подкрепата към клуба младежите бяха подготвили изненада, с която да покажат както своя напредък, така и подобренията в тренировъчната зала. Като част от направения ремонт стените на залата бяха облечени с огромни винили, изобразяващи танцовите двойки на Поморие и красиви гледки от града.

Сред камерната публика бяха и Аделина Чолева – експерт „Спортни дейности” към Община Поморие, Галя Ганчева – директор на фирма „Перота” и Бисерка Хънкова – изпълнителен директор на ГХ „Поморие” и основател на ежегодните пролетни и есенни „Културни салони”.

След „Вечерта на шоу програмите” празничната програма в Поморие продължава от 17.30 ч. утре /14.12.2016 г./ с Фолклорен концерт на външната сцена до НЧ „Просвета 1888”.