40-годишният Красимир К. от Поморие, който бе задържан, след като превърна апартамента си във ферма за отглеждане на марихуана, поиска да бъде пуснат от ареста на свобода, за да вдигне сватба. Красимир бе арестуван през май т.г. при специализирана операция на Криминална полиция. При претърсването в кооперацията на ул. „Мусала“, в която живеел, уноформените се натъкнали на цяла стая, в която помориецът отглеждал марихуана.
Вътре са намерени и иззети девет канабисови растения в саксии с различна височина, множество отрязани стебла от растения, оставени за сушене, листа и съцветия под формата на зелена тревна маса с общо тегло около 1 кг. Иззето е и оборудване за отглеждане и сушене на марихуана.

Пред магистратите Красимир настоя да излезе на свобода, тъй като в ареста било трудно да извърши серията от медицински изследвания, необходими за сключване на брак. Освен това се оплака и от високо кръвно и захарен диабет. Но според съда незабавното детайлно диагностициране на заболяванията не е належащо.

Магистратите посочват, че не са налице пречки обвиняемия и съжителката му да сключат брак и по време на изпълнение на мярката за неотклонение, а затрудненията във връзка със сключването на брака, поради мярката не са основание за изменението й.

Съдът приема, че внезапният порив на Красимир към венчилото е „с цел обосноваване на необходимост от изменение на мярката за неотклонение на обвиняемия“. И го остави под стража.