С Гого много се смеехме, като готвех. Понеже правех по няколко ястия едновременно, той все се провикваше - гледай да не ги изгориш. Веднъж включих фурната на повече градуси, без да искам и "жулнах" пържолите така, че изобщо не можахме да ги ядем. Но остана весел спомен.

Много обичам да готвя. Само си меся тестото вкъщи, тертиплийка съм, всичко, което мога да направя сама, избягвам да го купувам. Сега увих контрафилето с бутертесто, макар и да зная, че го правят с маргарин. У дома си го правя с часло, трудно е, понякога не се получава, но като стане, е невероятно вкусно. За жалост готвя в чужд апартамент, в чужда кухня и ми липсват елементарни неща, каза Ева в "Черешката на тортата", като дори си купи точилка, а от Джулиана Гани взе назаем ножове и съдове.

Аз живея на 300 киломентра, в Айтос съм и няма как да поканя гостите у дома. Затова и съм при приятели и се справям в полеви условия. Не се хваля, но съм много добра готвачка. Като беше жив Гого, много приятели се отбиваха просто да похапнат. Сега готвя само за семейството си. Обичам да екпериментирам, но и в същото време разчитам на изпитани рецепти.

Тя нахрани гостите си с предястия от домати, пълнени с с три вида сирена и сметана, норвежка разядка от пушена сьомга сметана, лимон и пържени филийки.

Основното й ястие беше свинско контрафиле, запечено в бутертесто, а десертът чийз кейк.

Учудващо за всички, певицата не хапна нито хапка, само отпиваше от чашата с вино и бодна малко от зелената салата. Очите ми се напърниха, душата ми се напълни, докато готвех за вас, обясни тя. През цялото време бе и видимо притеснена, сякаш се явяваше на изпит.

Помолена да разкаже нещо весело от миналото на "Тоника", тя призна - връщам се назад във времето много често, но напоследък започнах да забравям. Явно ме хвана склерозата. И все пак разказа случка, която развесели всички. Бяхме на голям военен концерт на Варшавския договор, всички тръпнехме как ще се представим и малко преди да изляза на сцената, един от организаторите - пак военен, изпя в ухото ми "Падаха мъже в кревата". Оригиналът е в тревата, но той се шегуваше. Тази фраза ми се запечата, непрекъснато си мислех да не взема да я изпея и точно като стигнах до нея високо извиках "Падаха мъже в кревата!". Оркестърът замръзна, цялата се изпотих, но за щастие никой не ме чу какво съм изпяла, пък и повечето от генералите не знаеха български. Като излязохме от сцената, бях вир вода. А групата ме взе на подбив.

Ева се представи отлично в "Черешката" и даже покани дует "Шик" и изпя на гостите си "Здравей, как си, приятелю". Те пяха заедно с нея, но признаха, че песента е от бебешките им години.