Макар обзавеждането на малки кухни да изисква повече находчивост и креативност, те също може да станат кокетни, уютни и удобни. Позитивното на малкото пространство е, че може да го обзаведете по ваш вкус с по-малко средства, като си позволите и по-висококачествени материали. Ето няколко интересни и бюджетни трикове, с които ще постигнете впечатляващ интериор за малки кухни.

В стилните малки кухни всеки детайл е от значение

Изискани дървени или мраморни дъски за рязане, красиви съдове и чаши. Макар да изглежда, че това са подробности, всъщност класните и майсторски изработени прибори и декоративни вещи придават индивидуалност на обзаведените с вкус малки кухни. Не е нужно да са скъпи и дизайнерски, важното е да са качествени и да изглеждат добре, за да може да ги използвате дългосрочно и да ви създават настроение.

Ефектното осветление ще разчупи пространството в малки кухни

Разсейте притока на естествена светлина в цялото помещение като заложите на огледални и метални повърхности. Поставете и допълнително осветление на ключови места във вашата кухня, като най-полезно би било то в непосредствена близост до печката, мивката, хладилника и плотовете за приготвяне на храна. Подредете и красиви свещи в къта за хранене, които да придадат повече топлина и уют.

Играта с цветовете разнообразява, както големи, така и малки кухни

Цветовите комбинации в обзавеждането на кухни са тенденция, която печели все по-голяма популярност. Ако искате да я приложите в интериора на малки кухни, добре е да следвате общото правило - мебелите в по-тъмни и наситени цветове да са в долната част на помещението, а светлите - в горната. Това създава визуалното усещане за повече простор във всички малки кухни.

Освен различни цветове, може да съчетаете също различни текстури и материали в кухненското обзавеждане. Добре е да знаете обаче, че акцентът трябва да е един и около него да е изградена цялата концепция на интериора.

Погрижете се всяко нещо да е на мястото си

Ефективното оползотворяване на пространството е от особено значение, когато обзавеждате малки кухни. Погрижете се всяка част от оборудването да е максимално функционална. Заложете на компактни уреди, а онези, които не използвате често дръжте прибрани в шкаф, за да освободите полезно пространство на плота за приготвяне на храна. Организирайте отлично и интериора на шкафовете си, за да може да ги използвате ефективно. Заложете на чекмеджета, вложки и органайзери, за да достигате лесно и удобно до цялото съдържание на шкафовете. Само подредените малки кухни са комфортни и уютни, затова се грижете да поддържате всичко в ред.

Организирайте кухненското помещение във вашия дом така, че да ви е приятно и удобно. Всички малки кухни може да се превърнат в истински бижута, стига да вложите щипка находчивост, за да съчетаете успешно практичност и изисканост в обзавеждането.