Подходящият модел трябва да защитава максимално краката ви от студа и влагата. Есенно-зимните мъжки обувки се избират по-трудно от летните, тъй като метеорологичните условия са по-изискващи към материалите, от които са изработени.

Идеалният модел съчетава хубав дизайн и цвят (естетика) с функционалност (устойчивост на неблагоприятни външни условия.) В колекцията на LAZARINI – българският бранд за елегантна мъжка мода с над 27 години история, може да откриете разнообразен каталог от стилни мъжки обувки, подходящи за сезона.


Източник на изображение: lazarini.eu

Решаващо за избора на подходящите мъжки обувки е съдържанието на гардероба ви, стила ви на обличане. Краката ви привличат моментално вниманието, а всъщност често биват пренебрегвани и така, дори да сте положили сериозни усилия за стайлинга си, един неподходящ чифт мъжки обувки може да развали всичко.

Ето защо обръщайте специално внимание на моделите, които обувате, тъй като те изграждат цялостната ви визия.

Мъжки обувки за сезон 2023-2024

  • Затворените обувки стават по-тежки и обемни. Дебелите подметки с едри, релефни грайфери, които наблюдавахме досега при моделите мъжки спортни обувки, се пренасят и при по-класическите. При това можете да ги съчетавате без проблем със сака и костюми. Готови ли сте за предизвикателството?

  • Оксфорд-ите са звезди през този сезон. Тези мъжки обувки с връзки са винаги много стилни – както с по-елегантни дрехи, така и с по-ежедневни. Вечната класика е винаги добър избор! Носете ги с дънки, с мъжки спортно-елегантни панталони, с чино панталон. Винаги ще подчертаят вашия добър вкус и моден усет.

  • Велурените боти са знакови за 2023-2024. Ще ги откриете в цветове, които много ще вдигнат нивото на модното ви излъчване: бежово, маслиненозелено, светлокафяво, тъмносиньо, цвят камел, електриково синьо и черно. Велурените боти са идеално допълнение към чино панталони, дънки, джинси и по-стилни спортно-елегантни панталони. Още по-добре ако те са с навити крачоли, за да се получава ефекта на издължения оптически крак.

Източник на изображение: lazarini.eu

Ботите от набук с декоративни перфорации са друг моден вариант за краката ви през този сезон. Те, обаче, са по-спортни. Носете ги с дънки и спортни мъжки панталони.

  • Друг тип боти, които е добре да имате предвид през сезон 2023-2024 са шагренираните в черно, които пасват идеално на мъжки официален панталон и мъжки костюм. Някои боти са с широки странични декоративни ластици. Светлокафяво и кестеново са най-актуалните цветове, както и виненият. Декоративните странични катарами по ботите и вътрешната подплата са моден и функционален бонус.

  • Ако си търсите маратонки за ежедневието, със сигурност погледът ви ще бъде привлечен от новите предложения от разноцветна контрастна кожа в отделните части на обувката и контрастни шевове, оформящи ромбове или други геометрични фигури. Маратонките от велур и тигелирана кожа са интересен вариант за вашата спортна визия. Тук цветовете са: светлокафяво, тъмнокафяво, бордо, бяло (комбинирано с кафяво, например). Декоративните перфорации по маратонките са гореща тенденция за този сезон. В категорията на маратонките са и мъжки обувки от плетена кожа, които са особено оригинални. Те са в кафяво или в бежово, но задължително с подметка в контрастен цвят: например бяла при кафяв основен цвят, или двуцветна – черна и тъмнокафява при основен цвят бежово.Олекотените подметки от термопластична гума осигуряват завиден комфорт. Контрастните ширити и цветните връзки придават оригиналност.


Източник на изображение: lazarini.eu

Не се колебайте да подберете по-интересен модел, с който да избегнете баналната и скучна визия, която обикновено придава съчетанието мъжки дънкови панталони и маратонки.

  • При моделите мъжки официални обувки актуалната новост е двойната декоративна катарама по лицевата част. В тъмнокафяво или в черно те допълват перфектно един изискан мъжки костюм.

  • За специалните тържествени и церемониални поводи най-оригиналните предложения за сезон 2023-2024 са мъжки обувки от лак и плетен сатен, който покрива цялата предна част на модела. Тях можете да намерите в бордо, електриково синьо и черно.