„Нямаме нищо против проверките. Прекрасно е даже. Нека да ги има, но нека бъдат по-дискретни. Защото в този момент Слънчев бряг Слава Богу е все още е пълен и когато тези проверки, все едно в какво заведение, се правят пред очите на гостите и стават достояние на всеки гражданин, предпочел Слънчев бряг за почивката си, със сигурност оставят неприятен привкус в устата“- Така председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова коментира акцията на вицепремиера Валери Симеонов срещу шумните заведения в курорта.

„Акциите в Слънчев бряг, каквито и да са и срещу каквото и да се насочени-събираемост на данъците, шум и пр. са приветствани. Адмирираме всяка проверка, която е за излизане на светло и за наказване на беззаконието. И в този смисъл господин вицепремиера имаше няколко много добри инициативи. Но сега ние коментираме начина, по който се извършват тези проверки – с такава показност и арогантност“, заяви Иванова.

По повод заканите на вицепремиера да извърши проверка и в нейния хотел, тя се към него с думите:

„От вчера вървят заплахи срещу мен персонално. Щял да праща прокуратури, да доказва, че хотела ми бил построен върху пясък. Много поздрави има, от мен господин Симеонов. Да изпрати цялата прокуратура на България- хотелите, които притежавам са в парцелите си и никога не съм засегнала никакви чужди интереси, пясъци и т.н. Това няма как да мине“.

„Кое, г-н Симеонов, ще си получа-това, че защитавам една нормална, гражданска позиция?! В момента акцията „Тишина“ започва да придобива и други отенъци-акция „АнтиЕлена“. Няма да се съглася с това, няма да гледам и чакам някой да ме мачка.Н ека да заповяда прокуратурата, ще представя всички документи. 17 години се боря за каузата Туризъм, не ми отива да сторя хотели върху пясъка“, каза Елена Иванова.