Собственици на заведения в Слънчев бряг стягат протест срещу акциите срещу шума в курорта, инициирани от вицепремиера Валери Симеонов. Демонстрацията е утре, в нея ще се включат служители и собственици на заведения в туристическия комплекс. Те ще изразят несъгласието си срещу репресиите, извършвани от държавните органи, участващи в проверките. „По този начин на практика не само се вреди на имиджа на страната ни, но и се отнема прехраната на служителите, заети в цял един сектор“, заявяват служителите.

Междувременно последният уикенд на най-големия летен музикален фестивал на българското Черноморие - Solar Summer, се отменя. Събитието трябваше да се състои този петък и събота на традиционното си място – "Какао бийч" в района на Слънчев бряг. Но организаторите се опасяват, че е възможна нова проверка, а наличната техника да бъде иззета от държавните органи.

"Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса, без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни", пишат организаторите. Те поднасят своите извинения към всички, които са планирали да посетят събитието този уикенд, като в момента се договарят нови дати за участия на диджеите Adam Beyer и Paco Osuna.

„Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на "Ивентим" или на касите, където са били купени, от 16.08.2017 г.", се казва още в съобщението.