Община Приморско се представи на 34-то Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО“. Престижната експозиция, която над 30 години е в календара на най-значимите събития в туристическия бизнес. И е най-престижното събитие в сектора в страната ни, се проведе от 15 до 17 февруари в София. Инициативата е под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.

На самостоятелен щанд Приморско представи целия си туристически потенциал - от красивите лазурни плажове до културно-историческото наследство и възможностите за еко туризъм. Интерес сред посетители предизвикваха музеите на територията на общината – историческия музей в Приморско, музейната експозиция на Лев Н. Толстой в Ясна поляна и тайните на морското дъно в Китен. Множество запитвания бяха отправени за еко туризъм и почивка в детски лагери.

Щандът на Приморско беше посетен и от служебния Министър на туризма Стела Балтова.

Тази година общината е заявила участие на борсите - ITB в Берлин, МIТТ – Москва и на МТИ „Културен туризъм“ във Велико Търново.