Бургас кипи от енергия, тъй като емоциите на Street food & Art Festival са в разгара си, а хитовете от 90-те вече радват феновете, защото започна SPICE Music Festival. Атмосферата край Морска гара е уникална и пълна с позитивен заряд. На място пристигна и кметът Димитър Николов, съпровождан от един от организаторите Никола Тодоров-Ник.

„Това е изключително успешен модел и формат - съчетание на приятната дискотечна музика, която звучи навсякъде, с голямо разнообразие от напитки, храна. Познатите изпълнители с хитовете на 90-те години ще привлекат още по-голям интерес. Търсим различни формати.“, каза кметът.

„Приятно съм изненадан от атмосферата и хората в Бургас. Надявам се следващите дни да бъдат естествено надграждане на емоцията и енерегията“, каза Никола Тодоров-Ник.

Кметът Николов се включ лично в приготвянето на познатата като „улична храна“, като негов помощник беше мастършеф Станимир Радичков.

Street food & Art Festival продължава до 11 август, като на 9-ти и 10-ти август 2019 протича успоредно със SPICE Music Festival.

В неделя предстои в Бургас да бъде излъчен представителя на България за най-голямото street food състезание в Европа - European Street Food Awards. Тогава специално подбрано жури ще избере кой от участниците във фестивала заслужава да се окичи с титлата "Най-добър street food готвач на България" и ще представи страната ни на Големия финал на European Street Food Awards в Малмьо, Швеция в края на септември.