Навръх Илинден започна ремонта на параклиса "Света Богородица" в местността Черногорово, за който наскоро стартирахме кампания за събиране на средства! Ако успеем да завършим ремонта до края на месец август, тази година ще възстановим и Черногоровския панаир! Тази добра новина за спасението на християнската светиня в сърцето на Странджа, край Малко Търново, съобщи кметът на общината Илиян Янчев.

Припомняме, че ремонтът на параклиса се превърна в кауза за народният певец и нестинар Костадин Михайлов, като за нея се предназначени средствата от продажбата на дисковете с последния му албум „Моето пеещо Българово“. Костадин Михайлов, подкрепен от кмета Илиян Янчев, стартира инициативата си с благотворителен концерт в края на юни, който се проведе в Летния теарът в Бургас.

„Това е прекрасна местност, която съвсем наскоро посетих. Направи ми впечатление колко е голям параклисът и иконите, които се съхраняват в него. Това ме подтикна за тази инициатива. Днес е началото.“, каза тогава Михайлов.

Параклисът „Света Богородица“ се намира на около 4 км от Малко Търново и от незапомнени времена е свято място за малкотърновци. Издигнат е през 1926 година на мястото на друга свята обител. А там навремето е имало и лечебно аязмо. Целта е то да бъде възстановено и отново да бъде притегателен център за всички, които обичат Странджа.