38 души, повечето от които майки с деца, се събраха пред сградата на Община Бургас тази вечер, за да поискат оставката на правителството.

„Това, от което имаме нужда, е нормален живот. Ние не искаме кой знае какво, не искаме нещо непосилно за тях. Искаме нормално условия за нас и децата ни да израснат тук. Присъстват млади хора, те също ще станат родители. Нека променята е заради нас – хората”, заяви една от протестиращите майки Стиляна.

Тя обясни, че решението за протеста е съвсем спонтанно, понеже се коментира, че в другите градове се прави всеки ден протест, а тук само в неделя.

„Не сме се уморили, няма и да се уморим, за да променим нещата в България. Ние искаме промяна заради децата ни, заради всички млади хора, които са тук. Не искаме повече обещания, а да се променят нещата. Няма никаква партия зад мен, нис сме просто недоволни граждани”, каза още Стиляна.

„Не искам да ме е срам, че живея в най-бедната страна на Европа. Искам да живея спокойно и като отида в болницата да получа адекватно отношение”, каза друга протестираща - Златка Вълчева.

Тази вечер на протеста присъства и Владо Павлов от политическа партия „Възраждане”

„Протестираме срещу правителството, искаме незабавната им оставка и решаване на проблемите с хаоса в държавата. Като се започне от цените на горивата, „Гражданска отговорност”, поскъпването на данъци за жилищни имоти, поскъпване на газта, всичко, което се натрупа в края на годината. Ние сме в подкрепа на организаторите”, заяви Павлов.