„Изстрелът беше не към човека, а беше неумишлен, подчертавам. Сумата би била върната. Не искам под стража. Признавам си вината.“, каза 20-годишният Жельо Димитров току-що в залата на Бургаския районен съд, където се гледа мярката му за неотклонение. Той е обвинен за това, че на 24-ти май, в игрална зала в бургаския ж.к. „Зорница” 57 е отнел чужди движими вещи – сумата от 742 лв. За това употребил заплаха – насочил газов пистолет срещу служител и му наредил да даде чантата с парите, съдържака целия оборот, след което ударил пострадалия с оръжието в главата.

Жельо Димитров бил студент в НСА, но прекъснал обучението, като след това се преместил в бургаския кв. „Победа“. Според прокуратурата вината му е доказана. Той се дегизирал с плетена маска и газов пистолет, като не е ясно дали не е бил преработен в боен. Произвел е изстрел в помещението и е ударил крупието Богоев в лицето. На потърпевшия са му шили бузата. Обвиняемият не се е предал доброволно. Маската и пистолетът били предадени на органите на МВР от лицето, което той е помолил да ги скрие. Обвиняемият не признавал вината си, не давал обяснения, нито пък е върнал парите. Държавното обвинение настоява той да остане под стража, защото бил обществено опасен. Ясно било, че той не е платежоспособен и може да се опита да ограби други обекти.

Адвокатът на Жельо каза, че твърденията на прокурора не били точни. Жельо сам се явил в Пето РУП и бил извършил самопризнания. Казал къде е изхвърлил чантичката и на база на неговите признания тя е била намерена. Той настояваше младежът да бъде пуснат под домашен арест.

Оказа се обаче, че всъщност Жельо Димитров е задържан само благодарение на работата на служителите на Пето РУП-Бургас, които са гледали многократно видеозаписи и са стигнали до разкриването му. "Седем дни те работиха изцяло, за да бъде установена самоличността му", каза директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов по повод твърденията, отправени в съдебната зала.