Кирил Ватев от Второ РУП в Бургас е полицаят, който днес покори сърцата на стотици хора, като излезе от патрулката и помогна на възрастен мъж да пресече на оживения бул. „Сан Стефано“ в центъра на морския град, научи БургасИНФО. „Познавам го от години и винаги е бил човек с главно "Ч", добър и отзивчив“, коментират негови познати.

Както БургасИНФО вече съобщи (ВИЖ ТУК), униформеният служител днес трогна хората, като пътувайки с патрулката, полицеският екип е видял възрастен човек с патерици, пресичащ пешеходната пътека до Централната автобусна спирка. Човекът е излязъл на пътото плато, но тъй като върви бавно, светофарът за пешеходци вече е светнал червено, а този за автомобили – зелено. Тогава патрулката спряла движението, а полицай Вътев помогнал на стареца да пресече невредим.

Случаят предизвика вълна от коментари, като мнозинството хора изказват възхищение и уважение към служителя на реда и изразяват надежда, че подобни постъпки показват, че доброто е живо. Някои пък коментират, че това е в реда на тяхната професия. „Не може да не ни радва този случай, особено когато винаги наблягаме на кусурите в тяхната работа. А и всяко добро е редно да се показва. Браво на полицая“, коментират масово хората.
Бургазлии казаха, че много униформени служители в морския град постъпват по този начин, като оказват помощ на възрастни хора не само по улиците. "Това е практика в Бургас", казаха те. Днес полицай Кирил Вътев даде нагледен пример, без да знае, че ще стане публично известен, а е хубаво да се оповестяват и подобни случаи.