"Целият ужас от миналата година сякаш се повтаря. Наводнени са дворни места. Улиците, които бяхме чакалирали отново са отнесени. Сега възстановяването им трябва да започне отново” – Такава е ситуацията в Черни връх след обилните дъждове, които паднаха в региона през последните два дни, съобщи кметът Тодор Щерев. „За съжаление много от временните улици, които направихме след наводнението през октомври, миналата година, са разрушени”, допълни кметът на Камено Жельо Вардунски.

В Полски извор два моста извор са под вода, каза още той. По думите му, нивото на водата в деретата там се е повишило значително след валежите от последните два дни.

„Не са почистени тези дерета. Водата от тях се насочва към Черни връх, където имаше сериозни проблеми, заради наводнението от края на миналата година. Ситуацията е спокойна към момента, но сме разпоредили критичните участъци да се наблюдават постоянно“, подчерта Вардунски.

Жителите на село Ливада също са притеснени, допълни кметът. „Там нещата са на ръба. За щастие нивото на водата започна да спада. Ако беше валяло още няколко часа, проблемът щеше да е сериозен“, допълни кметът на Камено.

Вардунски съобщи още, че в село Трояново има четири наводнени къщи. Бедстващи хора няма. Изпратена е отводнителна техника.

От Областна администрация Бургас уточниха, че към спешния телефон 112 са подадени няколко сигнала - касае се за наводнени имоти в Трояново и наводнени приземни етажи в Бургас. Към момента няма затворени пътища, увериха от Областно пътно управление - Бургас. Слаб сняг и дъжд превалява на много места в областта. Пътните настилки са мокри. Валежите ще спрат до края на деня. В петък се очаква ново влошаване на времето и обилни валежи от дъжд. Температурите ще се понижат.