Собственикът на прословутия бар „Хавана“, който се намира в центъра на Приморско – Стефан Генчев, е бил задържан за 24 часа в полицията, след като изля гнева си пред затворените си обекти в разгара на сезона. Заведенията бяха запечатани за няколко дни при извършена проверка в неделя вечерта. Генчев, който е смолянски бизнесмен, обаче не могъл да преглътне това и започнал да къса забранителните ленти. Това наложило и да бъде прибран в ареста, съобщиха за БургасИНФО местни жители.

Петте запечатани обекта са именно на Генчев – „Хавана“, „Българан“, „Кръчмата“, „Старата чешма“, както и една пицария. Вече втори ден обектите са затворени.

"Хавана" е едно от заведенията, които предизвикват истински войни в Приморско всеки сезон. То се намира в центъра на морския град и всяко лято става повод за конфликти с намиращите се наблизо собственици на хотели заради силната музика.

Припомняме, че пет от най-популярните заведения в центъра на Приморско бяха запечатани в неделя вечер от НАП Бургас за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства по предстоящи ревизионни действия, съобщиха от приходното ведомство в морския град. Проверката е извършена съвместно с представители на полицията и митническите власти. Иззета е компютърната конфигурация на търговските обекти. До запечатването се стигна след отказ за предаване на наличните средства от касите на обектите, които са натрупали значими просрочени задължения.