18 годишната Габриела Панайотова бе единодушно избрана да получи короната на Мис Созопол. Това се случи на зрелищен спектакъл на Амфитеатъра, в част от празниците на града. Морската красавица, която в бъдещето се вижда като проспериращ лекар, получава правото да се яви на националната надпревара за Мис България. Нейнини погласнички станаха Йовита Георгиева, Марианна Французова и Милияна Торлозова, а над хилядата гости на Амфитеатъра със свойте аплодисменти, избраха за лице на публиката Ралица Ненова. Със специална лента на "Christian of Roma" се окичи Радина Василева, а Йовита Георгиева получи лента от бийч бар "Харем", където бе и афтър партито след конкурса.

Всички момичета си тръгнаха с подаръци от лидера в професионалната козметика за коса "Christian of Roma".Журито бе в състав: Весела Нейнски, оперна певица и носителка на първата титла Мис Созопол, Мисис Баба Лариса Иванова, Мисис Бургас Надя Недялкова, вице Мис България Рени Радева, миналогодишната Мис Созопол Янита Димитрова, дизайнерката Мария Диомова, журналистката Нина Никол, регионалния представител на Мис България Ваня Кирова и специалния гост, холивудския продуцент Зии Ребело, който търсеше и нови лица за бъдещия си филм.

Участничките се представиха в 3 тура, със спортно-елегантни тоалети,в банските костюми на шугърфри и с невероятните официални рокли на дизайнерката Мария Диомова и модна къща Диома.

Водещият на церемонията за втора поредна година бе Искрен Пецов, който представи новите си два летни хита. За уникалната атмосфера и пълния комфорт на гостите на конкурса се погрижиха артистите от Ф4, които "запалиха" сцената с огнения си спектакъл и неповторимия Краси Радков, с комедийното си шоу и любимите образи на българите.

Мис Созопол 2017 премина с благотворителна кауза в подкрепа на Мария Георгиева, която продължава своята битка с рака.