Созопол е дестинация номер 1 на Южното Черноморие и добрият сезон го доказва. Интересът към Созопол е много голям, както от страна на туристи, така и от инвеститорите. Надявам се да продължим по този начин. Всички видове туризъм, които е възможно да се развиват в Созопол, трябва да ги има. Ние успяваме засега. Единствено изоставаме с конгресния туризъм. Надявам се скоро министърът на отбраната да даде за стопанисване сградата на Дома на морския флот и да направим там един уникален конгресен център. Това каза кметът на Созопол Панайот Рейзи навръх празника на морския град Света Марина. Созопол отбеляза празника си няколко поредни дни, като кулминацията беше снощи, а гост на тържеството беше областният управител Вълчо Чолаков. Туристи и жители на града изпълниха Амфитеатъра в Стария град, където се състоя концерт с участието на танцов фолклорен ансамбъл.

Кметът Панайот Рейзи посочи пред журналисти отново амбицията си да превърне остров Свети Иван в нова туристическа атракция по подобие на остров Света Анастасия в Бургас.

„Искам да направим морска линия от Бургас – Света Анастасия – Свети Иван – Созопол и обратно. Ще стане добър обмен на туристи от Созопол към Бургас, така и от Бургас към Созопол. Надявам се скоро премиерът да ми дойде на гости и да решим този казус. Това е много важно. Има програми, по които да се кандидатства. Намеренията ми са да направим две кейови стени, да вдигнем едно ниво на манастира, да направим алеи, подходи, малко магазинче за минерална вода, безалкохолоно и сувенири, както и да възстановим фара“, добави кметът Рейзи.