Красива скулптура на русалка ще краси морското дъно край Приморско. Тя е част от проекта на водолазен център „Посейдон“ – „Домът на русалката“ и ще бъде постоянен експонат на подводната галерия.

Извайването на новата атракция на морския град е пред завършване. Тя ще бъде позиционирана под водата в местността „Крокодилите“, където се намира и подводния параклис „Св. Николай Чудотворец“. Красивата русалка ще бъде на дълбочина 4.5 м, за да може да се вижда и от гмуркачи без специално оборудване.

Идеята за русалката е на водолаза Тодор Попов, а изпълнението – на скулптора Никола Диков, чиято е първата авторска картина „Св. Никола спасява моряка“, поставила начало на проекта за галерия под водата.

От клуба на подводничарите обявиха, че при спокойно и бистро море скулптурата на легендарното същество, чиято горна част на тялото е човешка, а долната наподобява опашка на риба, ще бъде монтирана до дни. Вече имало и запитване от художници, които искат да подредят изложба стъклопис в подводната галерия.