Майка подала сигнал до спешния телефон 112, че дъщеря й е отвелчена в Айтос, а се оказало, че момичето отишло тайно от близките си при приятеля си, като хванала такси. Момичето било пълнолетно, но все още твърде младо, имало бебе от приятеля си и искало да живее с него.

Заради фалшивата тревога, която е вдигнала жената, й била наложена глоба за подаване на невярна информация. Санкцията е от солидната сума от 2000 лева, която магистратите отмениха, понеже тя не е вдигнала институциите умишлено, а наистина е била разтревожена.

Във въпросния ден майката не знаела къде е дъщеря й, попитала баща й, както и бабата, но и те нямали представа. Съседи заявили, че момичето било завлечена с кола. Тогава жената действително е ползвала ЕЕН 112 като е съобщила, че дъщеря й е отвлечена и е посочила идинтификационните белези на случилото се „завличане с автомобил”, каквото според нея, по данни на съседи, било станало. Изпратените да работят по случая полицаи открили колата. Установено било, че се касае за таксиметров автомобил, с който дъщерята на притеснената жена отишла тайно от роднините си, но доброволно, при приятеля си, с когото имали намерения да заживеят заедно. Момичето не било принудено с нищо да напусне дома си, което направило сигнала на майката неверен. Оказало се, че всъщност изобщо няма и помен от отвличане.

Няколко месеца преди това обаче дъщерята била преследвана от автомобил, което дало основание за опасенията на майката.

В крайна сметка съдът отмени глобата на жената, която е повярвала на съседите, че пълнолетната й дъщеря била завлечена с автомобил.