Десетки „Маратонци с памперси” се надпреварваха в „Спринтова дисциплина 4х4” – четири метра на четири крака. Уникалното състезание се проведе днес в Поморие и бе част от спортния празник „Победители с мама и татко“.

Стартът на игрите беше официално даден от заместник-кмета Илия Джингов. Той побърза да уточни: Днес няма да има победители и победени. Важното е всички да се забавляват и да прекарат един незабравим семеен празник заедно. За да подкрепят децата, на площадката бяха дошли народният представител Ася Пеева и Атанас Атанасов – регионален експерт към Министерството на младежта и спорта. Вокална група „Слънчев ритъм” с ръководител Рада Джафарова и децата от ДГ „Веселушко“ също поднесоха своя поздрав към всички присъстващи.

Музикалната програма, пъстрото състезателно трасе и изобилието от подаръци бързо привлякоха десетки участници на възраст от 6 месеца до 3 години. Те се включиха в различните надпревари, придружавани от своите семейства. Слалом с бебешки колички, бързо простиране и скоростно лазене предизвикаха много смях и усмивки, но предизвикаха и спортния хъс на участниците. Водещата Аделина Чолева – Експерт „Спорт“ към Община Поморие окуражаваше малките палавници, а постиженията им бяха оценявани от компетентно жури с педагози от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“.

Всички получиха подаръци, осигурени от Община Поморие, а победителите се окичиха и с медали.

Гости на празника бяха лекари от РЗИ – Бургас, които даваха безплатни консултации на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Успоредно с това, специалистите правеха и безплатни замервания с три апарата: Анализатор на телесни мазнини, Алкоочила и Пи Ко Смокърлайзер.

Спортният празник „Победители с мама и татко“ се проведе за втора поредна година и беше достоен завършек на Европейската седмица на спорта. Целта на мероприятието бе да припомни, че макар и малка, спортът е ключова част от цялостната социализация и изграждане на подрастващите като личности и че активните родители раждат и възпитават активни деца.