45 деца от Хитрино пристигнаха в Поморие днес по покана на кмета Иван Алексиев. Посещението им бе организирано още през февруари, именно по инициатива на Алексиев и тогавашния общински съветник, а понастоящем народен представител Ася Пеева. Те изпратиха официално писмо до кмета на Хитрино и директора на местното СУ „Д-р Петър Берон”.

„Надявам се да прекарате прекрасни дни в Поморие. Подготвили сме ви и културно-историческа програма, защото идеята ни бе не само децата да играят, но и да научат нещо ново”, каза кметът.

Учениците заедно със своите възпитатели ще останат в града до 4 юни. По-късно днес те ще се присъединят към празника за Деня на детето на пл. „Св.Св. Кирил и Методий”, а по време на тридневната си почивка малчуганите ще посетят още: Исторически музей – Поморие; Музея на солта; Тракийската куполна гробница; посетителски център „Виа Понтика”; Зоокомплекс „Пауните” и др.

Гостите ще се разходят из града на лятното атракционно влакче, но ще имат възможността да погледнат брега и откъм морето, тъй като им предстои да плават на кораб за разходка.