Безумен и агресивен мъж нападна невинно семейство с ритници и юмруци край градската тоалетна в парка на Карнобат. Той се нахвърлил срещу мъжа и жената без никаква причина, след като двамата съпрузи са излезли от преглед при очен лекар и мъжът едва е виждал какво се случва. Абсурдната ситуация се развила посред бял ден, а обяснението на бияча е, че пил 2 литра бира с приятеля си Боздугана, а после – още 300 грама ракия. Жестокият побой е шокирал минувачите, майки са закривали лицата на децата си, а жени, които са били на курс за озеленители, са се намесили и благодарение на тях не се е стигнало до фатални последици. Те са се обадили и на спешния тел. 112.

Побойникът е шофьор от ДГС-Карнобат. Разказът на жената, чийто мъж е бил пребит от непознат в 9,40 сутринта, пред очите на много свидетели, е покъртителен. Тя е била с мъжа си на преглед при д-р Кенова, при който на него са му били сложени капки за разширяване на зениците. Той е трябвало да се разходи 20 минути в парка, за да подействат капките, през което време е станал екшънът.

„Отидохме в парка до градската тоалетна. Първо влезе той и след това - аз. След като влязох аз, чух, че някой вика „ти мене познаваш ли, познаваш ли ме“ и чух как мъжът ми пада на земята. Първо го удари в брадата, а после в лицето с юмрук. Аз се дръпнах за леко и докато извадя кърпи от чантата, намокрих салфетката, за да му избърша пръстите и тогава пак се връща той и почва да блъска мъжа ми. Аз му казвах „престани“ и той ме хвана за гърлото и почна да ме души. Вече си мислех, че ще ни убие там. Той биеше ту мен, ту него. През това време през алеята минаваха едни жени. Те му викаха също да спре. Той издърпа чантата от мъжа ми и я хвърли, след това аз отидох да я взема и ме хвана за якето и ме удряше с юмруци. Много ме боли гърба. Той ме смля от бой. Когато тези жени почнаха да викат и ние тогава избягахме. Ако не бяха тези жени ние щяхме да умрем там. Той казваше „ще ви убия“., разказва Марияна - жената на потърпевшия мъж пред съда.

Най-пострадалият от побоя - мъжът на Марияна, има рана по лицето.

„Бяхме при очната лекарка. Тя ми сложи капки. Каза 20 минути стой отвън с капките и ние с Марияна отидохме да ползваме тоалетната в парка. Аз влязох в тоалетната първи, след това Марияна. С юмрук ме удари не помня с коя ръка по лицето ме удари и по носа. Марияна и тя излезе от тоалетната и аз бях на земята. Той като ме удари - аз паднах на земята. Дойде като сянка към мен. Дойде изневиделица към мен удари ме с юмрук в лицето и аз паднах. Марияна излезе от тоалетната и ми помогна да стана. След това пак ме удари няколко пъти, не мога да се спомня колко, много пъти ме удря с юмруци. Ето имам рана на лицето. Много ме удря. Марияна ме вдигна и той продължи да ме удря. Казва че бил се припознал нещо и изскочи нанякъде.“, разказва мъжът.

Побойникът, който си признава, че е бил пиян, твърди, че първото жената е влязла в тоалетната, а след това мъжът и той си помислил, че защитава момичето. Бил се намесил там, където не трябва.

В крайна сметка мъжът ще бъде съден за престъпление по Наказателния кодекс, а няма да му се размине акт по Указа за дребното хулиганство.