Жители на Айтос останаха втрещени днес сутринта, когато отидоха на разходка в любимия си парк „Славеева река“. Районът прилича на терен след преминал тайфун, отсечени огромни стволове на дървета и клони падат по алеите. Най-впечатляващото обаче е, че част от тях се срутват върху здрави пейки и ги трошат, а никъде няма обезопасителни ленти или предупреждение за минувачите, коментираха айтозлии. Майки с колички минават през клоните, а възрастни жени седят на близки пейки.

„Сигурно има разумно обяснение за тази сеч. Може дърветата да са болни или застрашаващи човешкия живот. Но е редно компетентните органи да информират гражданите за причините довели до тези действия. Днес сутринта паркът беше разбунен кошер. Айтозлии питат: Защо? Кой е наредил?......Сечта продължаваше, падналите дървета чупят здрави пейки, но на кой му пука? За обезопасяване,да не говорим. Обясниха ми, че дърветата били болни, но това ли е начинът?“, питат местни жители.

Последното официално съобщение за акция в „Славеева река“ от Община Айтос е за планирано пръскане срещу кърлежи на 25-ти май.