Камено посрещна Баба Марта с концерт на най-малките жители на общината. Малчуганите от ДГ „Слънце”, заедно със своите възпитатели, бяха подготвили рецитал и песни. Официални гости на събитието бяха кметът Жельо Вардунски и председателят на ОбС Радослав Балтаджиев.

Двуметрови Пижо и Пенда пък украсиха входа на Общината.

Днешният ден бе белязан и с друго важно събитие – дългоочакваното откриване на Пенсионерския клуб. Възрастните хора посрещнаха с усмивки кандидатите за народни представители от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Йорданова.

Лентата на новата придобивка за града отразяха кметът Вардунски и неговите заместници Георги Георгиев и Димитър Петров. Откриването на пенсионерския клуб продължи с водосвет за здраве, песни и хора.

Днес учениците от СУ „Христо Ботев” постиха гостуващата изложба на Регионалния исторически музей – Бургас в читалище „Просвета – 1927 г.” по повод Освобождението на България. Експозицията е на тема „ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БУРГАСКИЯ КРАЙ, ПРИНОСЪТ НА ФАМИЛИЯ ЛЕРМОНТОВИ В РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА БУРГАС ПРЕЗ 1878 Г.” Историкът Владимир Анигностов разказа пред най-малките ученици пътя към Освободителния процес на нашия регион. Изложбата ще продължи до 7 март.

В читалището също така вече са изложени творбите на едни от най-активните ученици СУ „Христо Ботев”, които са част от конкурса за 3-ти март на тема „Аз съм българче! Аз обичам Камено!”.