Родителите, желаещи да возят детето си в такси на детско столче, какъвто е законовият регламент, трябва да направят заявка за това половин ден по-рано, показа проверка на БургасИнфо.

Репортер на сайта се свърза с осем таксиметрови компании в града и само три от тях имат готовност да извършат услугата, и то при условие, че са уведомени предварително.

Фирма „Елеганс“ е една от тях, но се ползват личните столчета на шофьорите и заявка за това трябва да се направи поне час по-рано. „Някой от шофьорите държат столчетата у дома си или в мазето и затова трябва предварителна заявка, за да могат да се приберат и да ги вземат“, ни уведоми диспечерът във фирмата.

„Индикар“, които дори са обявили на сайта си, че предлагат автомобил с детско столче, също имат нужда от предварителна заявка за услугата поне половин ден по-рано.

От „Стил Такси“ ни отговориха, че един или двама от техните служители разполагат със столчета, но услугата ще се извърши само, ако служителите са на работа в деня на поръчката.

„Таксиметрова компания Бургас“ не разполагат с детско столче за автомобил, но показаха готовност да потърсят при необходимост.

„Имаме търсене на детски столчета, но не се случва често да питат. Аз лично не разполагам със столче. Може би трябва да се остави едно в офиса на разположение на всички колеги“, коментира един от шофьорите на „Кепитъл“ Такси.

БургасИнфо изготвихме списък с таксиметровите фирми, предлагащи услугата и времето за изпълнение:

Елеганс Такси

30 ~ 60 минути предварителна заявка

Окей Такси

Не предлагат

Орион Такси

Не предлагат

Индикар Такси

Половин ден предварителна заявка

Таксиметрова компания Бургас

Не предлагат

Еко Такси

Не предлагат

Стил Такси

Не предлагат

Кепитъл Такси

Не предлагат