Тъй като се намираме в сезона на Оскарите, вероятно гражданите на Бургас изпитват културен глад, който засищат в киносалоните на града. В момента "Ла ла Ланд" има 14 номинации за Оскар, а по бургаските екрани се въртят два от номинираните за най-добър филм през изминалата година. Рекорд, който лентата дели с превърналия се в класика "Титаник". Това ни накара да се замислим, че вероятно след новите промени в транспорта на Бургас, някои от киноманите ще имат проблем със стигането до мол "Галерия", където се намират единствените киноласони в града.

Ако изпитвате затруднения в придвижването до мола, следващите няколко реда ще са ви полезни, защото ще разгледаме най-лесния маршрут до киносалоните на Бургас. Ще го направим без прекачвания, от най-желаните точки в града. Ще използваме новата линия 9, която влиза в движение от днес. Тя тръгва от "Меден рудник" и стига чак до комплекс "Славейков".

Пътуването започва от Терминал "Меден рудник", преминава през "Въстаническа", "Босна", "Александър Георгиев Коджакафалията", "Петрова Нива", "Лакомата спирка", "Захари Стоянов" и продължава през околовръстния път. След това автобусът преминава през улица "Спортна" и "Иван Вазов", за да стигне до центъра на града, откъдето качва пътниците по булевард "Христо Ботев". След което преминава през улица "Одрин", "Трапезица" и през отбивката преди окръжна болница, което я отвежда директно пред мола, където можете да гледате филми и да се забавлявате. Ако случайно не ви се слиза на мола, имате опцията да продължите до Терминал "Славейков".

На връщане можете отново да използвате линия 9, която ще ви върне по обратния маршрут. Там обаче спирките по булевард "Христо Ботев" ще са старат до билковата аптека и спирката на Операта, където можете да дозаситите културния си глад.

За съжаление, за сега в автобус номер 9 не може да се пътува с електронна карта, защото все още не е оборудван с валидатори, но и това ще се случи скоро. Въпреки това пътуването струва само един лев. За редовните пътници фирмата превозвач предлага специални хартиени карти.

Повече информация за маршрутите в Бургас можете да намерите на сайта на "Бургасбус" (www.burgasbus.info) или на официалния им Facebook профил.