Заради прогнозите за наближаваща нова зимна хала се проведе заседание на Общинския кризисен щаб в Айтос, който понесе най-драматичните моменти от снежния капан в навечерието на Нова година. Заседанието беше свикано по нареждане на кмета Васил Едрев. Щабът взе решение да се приведе в действие Общинския план за защита при бедствия, в частта му "Действие при обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания". Обявена беше пълна готовност за отваряне на детски градини и учебни заведения за настаняване на евентуално бедстващи хора по пътищата на територията на общината. Създени са условия за настаняване хора, останали на пътя, в Детска градина "Здравец" и База 2 на СУ "Христо Ботев", тъй като се намират най-близо до главния път София-Бургас.

На заседанието присъства и представител на почистващата фирма, който докладва, че екипажите са налице и техниката е в готовност. Пред вид скорошното участие на почистващата техника в сложните зимни условия за разчистването на пътищата, днес на място беше извършена повторна проверка за изправността на машините, осигуреността им с гориво и инертни материали.

Общинският кризисен щаб в Айтос, ръководен от кмета Васил Едрев е приведен в пълна готовност в очакване на лошото време и минусовите температури. Само преди дни щабът доказа, че може да се справи с най-тежката зимна драма в държавата.

Ден преди нова година, след пристигане на първите сигнали за бедстващи, по нареждане на щаба бяха изпратени екипи с техника за транспортиране на затъналите в снежните преспи хора и настаняването им в общинските бази. По време на снежната стихия, Общинският щаб си взаимодействаше с представителите на Областния кризисен щаб - Ст. комисар Калоян Калоянов и Зам. областния управител на Бургас Владимир Крумов. Благодарение на бързите и навременни реакции, доброто взаимодействие със службите и почистващата фирма, Общинският кризисен щаб - Айтос успешно се справи със сложната зимна ситуация в края на миналата година и очаква в готовност следващото предизвикателство.