До 15 декември е и срокът, в който най-малките жители на Поморие ще имат възможността да изпратят своите писма до Дядо Коледа. За целта в градинката до храм „Св. Рождество Богородично” е поставена специална пощенска кутия, чието съдържание скоро ще бъде отнесено до дома на Дядо Коледа в Лапландия. Той и джуджетата му ще прочетат всяко едно писъмце и лично ще му отговорят.

До 15 декември може да се включите в коледните инициативи на Община Поморие

Най-идейните и сръчни жители на Поморие имат възможност да разкрият творческия си потенциал до 15 декември /четвъртък/ в рамките на конкурса за оригинална външна празнична украса „Коледна магия”.

Всички граждани, фирми и институции могат да се включат като номинират украсено от тях място. За регистрация в състезанието участниците трябва да представят снимки, точен адрес на сградата и контакти за обратна връзка. Конкурсните работи се подават на e-mail: human_@pomorie.org.

Целта и на двете кампании е да се поощри инициативността и креативното мислене на хората, а също така с общи усилия да допринесем за красотата на града и за доброто празнично настроение. Включете децата си в украсяването на дома, помогнете им и да изпратят тазгодишните си писма до Дядо Коледа!