Фойерверки и стотици радостни детски викове съпроводиха събитието, което сложи началото на Коледните празници в Айтос. Снощи, площад "Свобода" грейна в нова коледна украса, не с една, а с няколко коледни елхи.

Айтозлии признаха, че не са виждали поне от десетилетие толкова много празнични светлини. Малчуганите пък се зарадваха най-вече на Дядо Коледа, който тази година пристигна не с бутафорен чувал, а с препълнена с лакомства до горе червена торба. Изоставил шейната защото липсва сняг, но не забравил елените и джуджетата, а в допълнение беше взел и няколко снежанки.

За магията на коледния дух, която окъпа площада, старателно се бяха погрижили младите театрали от Школата за слово, мелодия, театър „Генгерче” при СУ "Христо Ботев"с ръководител Татяна Йотова. С гатанки, стихчета и много песни, коледните герои веселиха децата. Кметът Васил Едрев подкани всеки от малчуганите да каже на глас една своя мечта и всички заедно да си пожелаят мечтите да се сбъднат. Здраве и късмет на всички и още по-успешна 2017 година за община Айтос, пожела на айтозлии градоначалникът.

За първи път светлините на елхите бяха запалени с огромно дистанционно, изработено от децата. И отброяването не беше традиционно - от 16 до 0, защото "годината, която си отива е 2016-та", обясниха малките артисти от школата.

"Многая лета" и фойерверки озвучиха праазнично града, за да вдигнат предколедно настроението на деца и възрастни и да дадат старта на проявите, организирани от Общината, културните инситуции, училищата и спортните клубове в очакване на Коледа и новата година./НП