Протестът за спасяването на стадион „Черноморец“ в полза на бургазлии събра общински съветници от всички политически сили днес. Те се събраха пред сградата на Община Бургас, за да заявят своята гражданска позиция.

Основните оратори на мероприятието бяха общинските съветници от НФСБ Ангел Божидаров и Георги Дражев. Към тях се присъедини и братът на Дражев - бившият президент на ФК „Черноморец“ Ивайло Дражев, който от години не е излизал на публично мероприятие, след като изпърпя присъда „лишаване от свобода“ заради причинена смърт на пътя. Дражев изглеждаше днес в отлична спортна форма и се включи активно в мероприятието. Своят бунтарски дух изяви отново и популярният с участието си в протестни прояви общественик Петър Бодуров.

„Знаете какъв футболен град беше Бургас, виждате какво стана. Няма база, защото има частни интереси“, каза Петър Бодуров.

Според Ивайло Дражев атаките по стадиона не са от сега, от 2000 година. „Тогава се опитваха да не ни дадат лизенз, правораздавателните органи трябва да си влязат в ролята. Няма една стотитнка в стаидона в продължение на 10 години, пълно бездействие. Стадионът може да бъде спасен. Има правни процедури, които са съвсем елемнтарни.“, каза той.

„Разграбен е, а няма никой виновен, това са парите на бургазлии. Крайно време е съдът да влезе в своята функция, прокуратурата да издири тези, които доведоха до това състояние базата“, обяви и Георги Дражев.

Председателят на временната комисия към Общинския съвет за проучванен на текущото състояние на ПСФК „Черноморец“ Константин Бачийски заяви, че ръководството не предоставя документи за задърженията на клуба.

„Оказа се, че документи няма, представители на Община Бургас също не са виждали документи, дори с нотариални покани да ни бъде даден достъп до тях – ни беше отказано. Свършихме доста работа, за добро или лошо, аз съм доста упорит и съм се захванал за тази дейност – ще доведем нещата до край-. Ще направя всичко възможно да спасим стадиона“, каза Бачийски.

В подкрепа на общата кауза на протеста присъстваха общински съветници от ГЕРБ, сред които и председателят на комисията по спорт Калчо Белов, както и спортни деятели.

В края на протеста на площада пред Общината пристигнаха футолистите от детско-юношеската школа на „Черноморец“, които минути по-късно разговаряха с кмета Димитър Николов, който категорично заявви, че заедно ще влязат на стадиона в понеделник, както БургасИНФО вече съобщи.