Обвиненият в блудство с 17-годишино момиче в Китен - Музаффер Сюлейман, който има двойно гражданство – българско и турско, се отърва с условна присъда. На 13 август 2016г., около 22.00 ч., на алея, чрез употреба на сила - той задърпал момичето към храстите. Запушил й устата с дясната си ръка, натиснал я по рамото, подкосил й краката. Девойката паднала на колене, а той я стиснал за гърдите, свалил й клина под седалището, извършил и други действия по бедрата, които ще спестим, поради деликатността им. Целта му била да възбуди или удовлетвори половото си желание без съвкупление.

Насилникът е осъден на лишаване от свобода за една година, като изпълнението на наказанието му е отложено с изпитателен срок от три години. Приспада се и времето, през което той е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 13 август 2016 г. БургасИНФО припомня, че на 23-ти август Окръжен съд – Бургас го остави зад решетките с мотива, че е налице реална опасност Сюлейман да се укрие и прие, че към онзи момент единствената адекватна мярка за неотклонение на обвиняемия е именно „Задържане под стража“.

Присъдата на Музафеер Сюлейман е произнесена от Районния съд в Царево. Той ще плаща 1314.54 лева, представляващи разноски по делото за експертизи.