Петгодишното дете, което полетя от втория етаж на мол „Бургас Плаза”, се спаси по чудо. Малчуганът е със счупена лява ръка и е напълно контактен, като засега няма опасност за живота му. Той ще остане под наблюдение в отделението по хирургия на Бургаската болница, заради риска от вътрешни кръвоизливи. Инцидентът, който изправи косите на персонал и посетители, стана малко преди 19:00ч. в мола в к-с „Изгрев”.

„Родителите на детето му бяха наели ховърборд. Малкият караше на втория етаж и беше много засилен, заби се право в стъкления парапет и полетя надулу заедно със стъклата. За щастие си падна на дупето и не си удари главата. Приземи се до щанда за чанти, по плочките имаше и малко кръв. Всички много се притесниха, а Бърза помощ пристигна изненадващо бързо”, разказа за BurgasINFO очевидец.

Ховърбордът е електрически скейтборд и е последната мода сред децата. Инцидентът с малчугана повдига въпроса безопасно ли е този атракцион да се предлага в търговския център, при положение, че парапетите са стъклени.