Не само политици и активни избиратели, а всички жители на Айтос се обединяват около обща кауза за деня на балотажа и тя е в помощ на спортната легенда Дечо Коешинов – бивш национал и треньор по баскетбол. От няколко години той страда от коварно заболяване, но за съжаление здравословното му състояние се е влошило и трябва да отиде в Турция, за да претърпи неврологична животоспасяваща операция.

„Тъй като времето, с което разполага Айтос, за да помогне, е твърде кратко, по инициатива на граждани, кутии за дарения ще бъдат поставени в изборния ден, на 13-ти ноември във фоайетата на СУ „Христо Ботев“ и СУ „Никола Вапцаров“, в които има най-много избирателни секции. Кутия за дарения вече е поставена в хипермаркет „Централ“ на ул. „Христо Ботев. И най-малкият жест, направен от всеки от нас, ще бъде важен за общата цел, която си поставяме- да помогнем на Дечо Коешинов!“, зоват айтозлии.

41-годишният Коешинов водеше два сезона женския „Нефтохимик 2010“, а в кариерата си е бил начело и на „Черноморец“. Водил е и националните отбори за кадети и девойки.

В Айтос, откъдето е спортистът, организираха благотворителна акция за лечението му.

На 16-ти ноември в залата на Читалището в Айтос ще се състои благотворителен концерт за целта, началото е 18.00 часа. Всички таланти на Айтос в спорта и културата ще се включат в благотворителната инициатива в подкрепа на големия спортист в родния му град.

Участие ще вземат състави и изпълнители, представители на културни институции, спортни клубове и училища.

Сметката в помощ на Коешинов е:

IBAN BG27FINV91501016023618

BIC FINVBGSF

Първа Инвестиционна Банка

Дечо Коешинов