Конкурсът за девиз на град Поморие, обявен в началото на 2016 година, провокира изключителен интерес, събра близо 300 предложения и разкри креативното мислене на хора от цялата страна и извън нея. Словесната надпревара приключи успешно с избора на „Античен, романтичен, вечен”. Творческите предизвикателства обаче не спряха до тук.

Кметът Иван Алексиев инициира нов конкурс за рекламно лого на града, което да съчетава новоизбрания девиз и елементи от съществуващия герб. Въпреки сложността на задачата, бяха получени 25 предложения, отговарящи на всички обявени изисквания.

Някои от авторите са заложили на класическите символи: грозде, слънце и море, други са използвали стилизирани елементи и шрифтове, а трети са обрисували спомените и емоциите, които градът събужда. Факт е обаче, че всички те са уникални и си струва да бъдат видени от широката аудитория, както и да получат нейната оценка.

От днес 25-те проекта на лого са поместени в официалния сайт на Община Поморие и всеки, който желае, може да гласува еднократно от един IP-адрес. Включете се в анкетното гласуване и дайте своя вот за предложението, което най-добре би представило града в рекламни, туристически и други инициативи.

Анкетата ще се проведе в два етапа. Първият – от 7 до 30 ноември 2016 г., а вторият – от 1 до 16 декември 2016 г. Във втория етап ще продължат петте предложения, събрали най-много гласове до 30 ноември 2016 г. Така ще бъде определен победителят в конкурса, а проектът ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за утвърждаването му за лого на град Поморие.

Гласувайте за лого на град Поморие ТУК.