Обявеният от кмета на Община Поморие Иван Алексиев конкурс за лого на Поморие предизвика голям интерес сред специалистите по графичен дизайн и любители на графичното творчество. От 28 постъпили предложения, 25 отговорят на поставените в конкурса условия.

„Благодаря на всеки, вложил труд и идеи за изработване на лого на нашия град. Изненадан съм много приятно, защото всяко едно от предложенията представя Поморие по интересен и необикновен начин. Именно заради това решихме да бъде даден равен старт на всички, като публикуваме и дадем възможност за гласуване за всяко едно предложение, без предварително да бъдат селектирани от комисия.”, каза кметът Алексиев.

Гласуването ще се проведе чрез анкета в сайта на Община Поморие, на два етапа. Първият от 7 до 30 ноември 2016 г., а вторият – от 1 до 16 декември 2016 г. Във втория етап ще продължат петте предложения, събрали най-много гласове до 30 ноември 2016 г.

Анкетното гласуване ще определи победителя в конкурса, а проектът ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за утвърждаването му за лого на град Поморие.

Целта на конкурса е град Поморие да има свой графичен знак, различен от герба на общината, който визуално да представя града ни в рекламни, туристически и други инициативи.