Община Айтос и РУП-Айтос започнаха изпълнението на новата транспортна схема за движение на МПС в града. Реорганизация на движението вече има по накои от най-натоварените улици в центъра. Еднопосочни стават улиците "Филип Кутев" от страната Бюрото по труда, същата улица откъм читалището, както и най-натоварения участък от ул. Паисий". От следващата година предстои еднопосочна стане и ул. "Васил Левски", след моста до кръстовището с ул. "Гурко".

Целта е да се облекчи трафикът, да се избегне задръстването и да се подобри движението в града. Паркирането на МПС ще става само в една посока, което ще облекчи и движението на пешеходците.

С решение на Местната комисия за ред и сигурност, която се ръководи от Кмета Васил Едрев и Кирил Котрулев - началник на полицейското управление, са поставени и пътните знаци, които указват възможността за движение.

Задачите по реорганизацията на движението в Айтос се координират от ст. инспектор Стойко Стойков - началник група "Охранителна полиция" и Мехмедали Руфадов - ст. експерт в отдел ИДРР в Община Айтос. Важна част от работата на комисията е пътната маркировка. През 2017 г. ще продължи поставянето на липсващи и нови пътни знаци, както и изпълнението на плана по новата транспортна схема.