Трима министри пристигат в Бургас в понеделник, за да участват в среща за Международния ден на Черно море. Именно Бургас е домакин на форума. В него ще се включат министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, на регионалното развитие и благоустройството – Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Дискусията ще събере представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна. С международната конференция ще се отбележи 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

Срещата ще се състои в Експоцентър „Флора“ в понеделник сутринта. Представителите на шест черноморски държави ще потвърдят ангажимента на правителствата си за съвместни действия за опазването на Черно море.

В конференцията ще участват представители на Черноморската комисия, ЕС, на Международната комисия за опазване на река Дунав, на българското правителство, на академичните среди, бизнеса и неправителствения сектор.

След конференцията, в 11. 00 часа Московски ще направи инспекция на проекта за вертикална планировка в Морска гара. В 12.00 часа Павлова пък ще присъства на откриването на обновения със средства от Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок № 7 в ж.к. „Изгрев“.