Айтозлийка стана за резил, оплитайки се в смешни лъжи, след като е откраднала телефон на своя позната, на стойност от 236 лева. Жената е с авторитетна професия, с висше образование и всекиднвено работи с крупни суми на клиенти, поради тази причина ще спестим името й. Случаят обаче е показателен как хора с добро социално положение могат да станат за смях заради кражба, разигравайки истински цирк пред полицаи и съдии.

Трагикомичният случай се разиграл в офис на банка в центъра на Айтос. Собственичката на телефона е клиентка на банката, която при едно от своите посещения го забравила на плота пред гишето, на което е била обслужена. Веднага след нея там застанала другата жена – обвинена в кражбата. Тя сложила върху телефона свои книжа, след което ги прибрала, замитайки ги, в своя торбичка, заедно с апарата, и си тръгнала. Всичко това е било записано от видеокамерите в офиса, което обаче изобщо не смутило жената, прибрала устройството. По-късно пред полицай тя категорично отрекла да е откраднала апарата. Двамата заедно изгледали видеозаписа от банката. Тогава жената казала: „Да, възможно е да съм го взела.“. После добавила: „Да, взех го, не ми трябваше и го изхвърлих в коша, не знам в кой кош беше, пия хапчета“.

Театърът продължил и по-късно в съда, където вече като подсъдима, крадлата обяснила, че предметът от видеокамерите най-вероятно е хартия. Поведението й, очевидно нагло, наложило магистратите да обясняват, че: „този предмет собственичката на телефона продължително време държи долепен до едно от ушите си, ръкомаха и очевидно разговаря с някого, като не са налице данни тя да страда от някакво душевно заболяване, при наличието на което би могла да влезе в банков салон, да долепи хартия или друг предмет, но не и смартфон, до ухото си и да имитира разговор с някого.“

В крайна сметка крадлата е осъдена на глоба от 200 лева, тя ще трябва да плати и откраднатия телефон.